Ralet, ralet, ralet, pica dineret

Sembla impossible que una frase tant senzilla captivi l’atenció de petits i grans, amb el típic pessigolleig a la mà i el carinyós copet al palmell de la mà.

Tot i que el diccionari de l’Enciclopèdia catalana diu “paga dineret” a mi me’l van ensenyar amb pica dineret.

2. fer ralet Moixaina i petit copet que hom fa al palmell de la mà dels infants mentre diu ‘ralet, ralet, paga dineret’.

Dimecres 3 de desembre es va presentar el llibre “El placer de jugar” escrit per Imma Marín, en el qual es donen pautes i recursos per aprofitar qualsevol moment, per jugar amb els fills, propis o de qui siguin. Un bon regal per aquestes festes.
Com no podia ser d’una altra manera, la presentació va acabar amb tots els assistents jugant entre ells, i no amb el del costat “que segur que el coneixeu” sinó amb el de darrera, jejeje va ser divertit. I van regalar un cordill per recordar el joc que es jugava a casa els diumenges, amb el cordill que embolicava el tortell… però jo no el conec 🙁

Algú sap de quin joc es pot tractar?

També recentment es va publicar el llibre “Jocs, cançons i costums que no hem de perdre” d’Antoni Dalmau, que recull cançons i jocs tradicionals per no oblidar.

I el títol també fa referència a un grup que hem creat a facebook per recollir aquests jocs, senzills i espontànis, que jugavem quan erem petits. Però també en podeu deixar aquí els vostres records de quan ereu petits.

I per cert, fa poc es va celebrar la fira del joc de Tona!!

12 thoughts on “Ralet, ralet, ralet, pica dineret

  1. els jocs més senzills són els que tenen més èxit amb els infants! de vegades penso que ens compliquem, regalem massa i en canvi amb unes simples bales es pot passar la tarda més increïble.
    cada vegada estic més convencuda que en el fons el que volen, necessiten, els infants és temps, el temps que passes amb ells, el temps que els dediques.
    Té molt bona pinta aquest llibre!!!

    Tampoc sé quin és el joc del cordill del tortell…. investigaré…..

  2. estic acabant d’esbrinar el joc en qüestió… jejeje a veure si entre tots el podem explicar detalladament.

    Salutacions rits!

  3. Hola!
    Amb aquesta entrada ja no he pogut evitar estar callada, fa un temps que “xafardejo” les teves entrades, i m’ho passo bomba!, les fotos, la música, les teves recomnacions i el viatge a la India (que per aquí et vaig trobar), crec que se quin joc és el que dius i si puc ho grabo i t’ho envio però he de trobar la parella que també el sàpiga fer, sino és difícil!

  4. Gràcies Catakrac! m’alegro que t’agradi el blog, també he descobert el teu 🙂

    Doncs ja ens ho faràs saber… em té intrigat!!

    salutacions

  5. Ohhh… mira que en feia de temps que no sentia això…
    M’ha fet il·lusió… m’has remontat a quan era petita!!!
    Ralet, raleeeet… pica dinereeeeet!!!!

    :bravo

  6. El vídeo que envies Catakrac no està disponible… però varies persones comenten que déu ser el joc de passar els fils entre els dits i anar fent formes… ja hi haviem jugat molt, amb trossos de llana, però no sabia que també s’hi jugava amb el cordill del tortell de diumenge 🙂

    http://es.youtube.com/watch?v=W3WJOxf3b98

    Me n’alegro Eli 🙂

    Salutacions!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rutabaobab Learning around the world
Akoranga Educación, tecnología y desarollo
Crowdfunding Sherpas